Изпитайте естествената сила на дивата боровинка на прах.
Дивите боровинки (Vaccinium myrtillus) са малки плодчета, които растат по храстите в цяла Европа и са известни с характерния си тъмносин цвят и леко кисел вкус.
Наситеният им цвят се дължи на естествените багрила, наречени антоцианини, които са едни от най-силните естествени пигменти в природата.
Прахът от диви боровинки се получава чрез лиофилизация - иновативен процес на лиофилизация, възникнал в резултат на изследвания на космическата агенция. Първоначално разработен за запазване на храната за астронавтите по време на продължителни мисии, този метод сега позволява автентичният вкус, цвят и естествени съставки на плодовете да бъдат запазени и тук, на Земята.
По този начин прахът запазва цялото богатство и аромат на пресните боровинки, без да са необходими каквито и да било добавки.